Annelies Witjens

Beeldend Kunstenaar

Welkom op de website van Annelies Witjens.
Ik ben woonachtig in de Bollenstreek.
Mijn atelier is gevestigd op Meer en duin 24 k, 2163 HA, Lisse.

Mijn opleiding heb ik genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den -Haag van 1988 -1993 richting tekenen , schilderen en ontwerpen.

In 1991 won ik de eerste prijs met een foto drieluik die uitgeschreven was door de “N.A.S.”.

Verder exposeer ik in binnen en buitenland en geef lessen en workshops op verschillende scholen en centra. Ik ben lid van kunstenaarsvereniging BIB

 

Website www.bibkunst.nl

Mijn naam is Annelies Witjens en al sinds mijn academietijd ben ik verzot op laagjes.

 

Dat vraagt enige uitleg…

Als schilder kun je gewoon rechttoe rechtaan de verf op het doek zetten wat je wil vertellen, maar je kunt ook een beeld opbouwen met lagen. Op die lagen ben ik geabonneerd. Een van die lagen is bijvoorbeeld een dier in het landschap , een andere laag een kleurenregen van druppeltjes of vlekken , en een volgende laag b.v.  tamponeerwerk door een sjabloon heen. Daarvoor gebruik ik nogal eens stoffen, vaak een stuk vitrage waar een patroon op staat. In het woord vitrage ligt het al besloten:        ‘ vitre’ betekent raam, en in mijn geval betekent het doorkijkje.

Dwars door al die lagen heen kun je kijken…. dóórkijken….. en dan zie je iets wat je op het eerste gezicht helemaal niet zag.

Het wordt een beetje mysterieus en daar hou ik van.

De laatste tijd gebruik ik epoxy voor de laatste laag. En nee, niet gewoon als afdeklaag -alsof je je boot schildert- maar heel speels. Ik doe hier veel, daar niks en op een andere plek een beetje…

Experiment is het toverwoord. Ik laat me graag verrassen.

Er valt altijd veel te ontdekken. In diezelfde ontdekkingsreis kwamen de broches van epoxy tot stand. Er zijn er geen twee hetzelfde.

Elke dag een andere broche omdat je dagen ook niet allemaal hetzelfde zijn.

Ik beleef daar veel plezier aan en wens de kijker ook veel plezier !